Vasemmistoliiton Uudenmaan piirihallitus on kokouksessaan 8.6. päättänyt asettaa ehdolle eduskuntavaaleihin 2023 seuraavat henkilöt:

Ahokas Valtteri, 21, valtiotieteen opiskelija, Vantaa

Bibani Gashaw, 34, terveydenedistäjä, Vantaa

Björklund Ralf, 41, tuotantojohtaja, Kirkkonummi

Haapa-aro Petra, 41, lähiesimies, lähihoitaja, Tuusula

Koivukoski Tara, 41, sairaanhoitaja, kirjailija, Kerava

Kylätasku Leo, 41, muusikko, soitonopettaja, Porvoo

Lohikoski Pia, 44, kansanedustaja, Kerava

Nevantausta Hanna, 38, opiskelija, Vihti

Nykyri Elina, 45, FM, varavaltuutettu, Vantaa

Piikkilä Nelli, 44, Product Owner, insinööri (YAMK), Nurmijärvi

Rummukainen Mari, 36, VTM, projektikoordinaattori, Espoo

Weckström Jonna, 38, lähihoitaja-yhteisöpedagogi, Kerava

Ylisiurua Katja, 29, valmennus- ja markkinointijohtaja, Kirkkonummi

Vaaleihin tavoitellaan täyttä listaa. Listan koko varmistetaan Digi- ja väestötietoviraston toimesta 31.10., ja tällä hetkellä se on 37 paikkaa.

Prosessi

Aiemmin piirihallitus oli ilmoittanut päivämäärän 31.5., johon mennessä piirin jäsenyhdistykset ja valitsijayhdistykset pystyivät nimeämään ehdokkaita jäsenäänestykseen. Mikäli lista olisi tullut täyteen, ehdokkaista olisi päätetty jäsenäänestyksellä. Näin ei käynyt, joten vastuu ehdokasasettelusta siirtyi kokonaan piirihallitukselle. Menettely perustuu puolueen sääntöihin, vaalilakiin ja yhdistyslakiin.

Ehdokkuutta voi nyt hakea kuka tahansa. Jo nimetyt ehdokkaat ovat valmiiksi harkittavina. Tavoitteena on lista, joka on kattava, monimuotoinen ja tasapainoinen. Kaikki halukkaat eivät välttämättä mahdu listalle. Piirihallitus päättää ehdokkaista, eikä vahvista kaikkia ehdokkaita kerralla. Näin toimimalla mahdollistetaan lista, jota piirihallitus pitää koko Uudenmaan kannalta parhaana.

Vasemmistoliitto kyselee ilmoittautumisen myötä ehdokkaalta vielä lisätietoja arviointia varten, jotta kaikki ehdokkaat voidaan käsitellä tasavertaisesti. Voit olla Vasemmistoliiton jäsen tai sitoutumaton ehdokas. Uudenmaan Vasemmistoliiton osastot, kunnallisjärjestöt ja valitsijayhdistykset voivat myös edelleen nimetä ehdokkaita kunnes lista on täynnä. Nimitys on vahva meriitti jonka vaalityöryhmä huomioi.

Kannustamme jatkamaan aktiivista ehdokashankintaa! Puolue kuulee hyvin mielellään kaikista harkituista nimistä ja auttaa ehdokashankinnassa. Molemminsuuntainen kommunikaatio piirin ja osastojen välillä varmasti helpottaa vaalityötä. Ehdokkaat käsittelee piirihallituksen asettama vaalityöryhmä, joka tekee piirihallitukselle esityksen valinnoista. Arton taustaselvittelylle ja vaalityöryhmän arvioinnille on hyvä varata aikaa n. 2vk ennen piirihallituksen kokousta.

Seuraava piirihallituksen kokous on 6.7.2022.

Ehdokkaista päätetään lopullisesti piirihallituksen kokouksissa ja ehdokkaat julkaistaan kokouksen jälkeen (ellei julkaisuajankohdasta ehdokkaan kanssa muuta sovita). Viimeiset ehdokkaat pyritään päättämään loppusyksystä 2022.

Ehdokkaaksi voi hakeutua omalla vapaamuotoisella ilmoituksella:

Arto Leinonen

Järjestökoordinaattori

arto.leinonen@vasemmistoliitto.fi

0407693100